Teori til fagbrev innen
Skriv til oss
© 2020 Viken kompetanse – AOF Østfold
Nettsiden er utviklet av Fredrikstad Webdesign AS
Fagbrevutdanningen i renholdsoperatørfaget er beregnet på deg som har lang erfring (4 år eller mer) fra renhold i næringsbygg i offentlig og privat sektor samt i transportmidler og som ønsker å dokumentere din kunnskap i form av et fagbrev.
Fagbrev-kurset passer også for deg som har tegnet kontrakt om «Fagbrev på jobb» og som må avlegge og bestå skriftlig sentralt gitt eksamen i faget på Vg3 nivå før oppmelding til den praktiske prøven (fagprøven) kan skje.
Det er stort behov for faglærte ansatte i renholdsbransjen. For bedriften er det en fordel med fagarbeidere i kampen om anbudene. Med fagbrev blir du derfor en ressurs for bedriften.
Videre gir et fagbrev følgende fordeler for deg:
Ettersom du allerede har lang erfaring i ditt fagområde, vil mye av undervisningen være kjent for deg. Samtidig vil du få bedre innsikt og forståelse for fagterminologien i ditt fag.
Planlegging:
Vurdere og planlegge renholdsbehov – Vurdere og velge kostnadseffektive metoder – Velge renholdsutstyr.
Renhold:
Ulike typer overflatebehandling – Bruke ulike typer utstyr og metoder – Vurdere kvalitet og estetikk i arbeidet – Begrunne valg av kjemikalier, utstyr og metode.
Bransjelære:
Etiske retningslinjer for faget og bransjen – Gjøre rede for gjeldende regelverk innen helse, miljø og sikkerhet – Drøfte betydningen av samhandling på arbeidsplassen.
Finansiering og andre støtteordninger:
NB: Ta kontakt med oss for nærmere opplysninger om de ulike støtteordningene!
Forkunnskaper:
Minimum 3-års relevant arbeidserfaring, med mindre du har en avtale om fagbrev på jobb!
Fagbrev på jobb:
Har du tegnet kontrakt om «Fagbrev på jobb», må du avlegge og bestå skriftlig sentralt gitt eksamen i faget på VG3 nivå før oppmelding til den praktiske prøven (fagprøven) kan skje.
Melde deg opp til den teoretiske prøven:
Du melder deg selv opp til den teoretiske prøven via internett på Privatsitweb. Fristen for oppmelding til eksamen på høsten er 15. september, og for våren er fristen 1. februar.
Melde deg opp til den praktiske prøven:
Du kan melde deg opp elektronisk på Viken fylkeskommunes hjemmeside til den praktiske prøven når du har bestått den teoretiske prøven, og kan dokumentere 5- års relevant praksis.
Prøveavgift:
Prøveavgiften er ikke inkludert i kursprisen, og betales samtidig med at du melder deg opp til teoretisk eller praktisk prøve, med mindre du har en fått tildelt en fylkeskommunal plass.
Generelt om fagbrev og praksiskandidatløp:
En praksiskandidat er en voksen som har jobbet i fem år eller mer og har som mål å ta fag- eller svennebrev, uten å være elev eller lærling. I løpet av praksistiden må du ha hatt arbeidsoppgaver innenfor de mest vesentlige delene av innholdet i læreplanen for faget.
For å melde deg opp til fag- eller svenneprøve er kravet:
Les mer om praksiskandidatordningen for fagbrev her!
Er du i jobb, men har mindre enn 5 års praksis og ønsker å få fagbrev/svennebrev? , kan ordningen med fagbrev på jobb være et alternativ for deg. Målgruppen for denne ordningen er voksne i arbeidslivet som har fullført grunnskolen eller tilsvarende opplæring, har noe praksis fra lærefaget, men behov for noe veiledning og opplæring før de kan gå opp til fagprøven. Teoriundervisningen er det sammen som for praksiskandidater.
Kursid:
Sted:
Kursgjennomføring:
Kontakt oss for oppstartsdato
Klokken: 17:00 – 21:00
Pris: 29.800,-
PS! Har du ikke rett til å få fagbrev kurset finansiert gjennom fylkeskommunen kan du søke lån i Lånekassen.
Kontakt: Jan-Erik Kristiansen
jan-erik.kristiansen@aof.no
69 13 04 10 / 975 19 345