Skriv til oss
© 2020 Viken kompetanse – AOF Østfold
Nettsiden er utviklet av Fredrikstad Webdesign AS
Fagskoleutdanningen Psykisk helsearbeid er GRATIS og gir 60 studiepoeng.
Etterspørselen etter fagarbeidere med spisskompetanse på psykisk helsearbeid er sterkt økende. I tråd med Samhandlingsreformen er behandlingsoppholdene blitt kortere ved de psykiatriske sykehusene og de distriktspsykiatriske sentrene. Dette skaper et stort behov for mer kompetanse innen psykisk helsearbeid i kommunene. Fagskoleutdanningen psykisk helsearbeid er en fantastisk mulighet til å få den spisskompetansen.
Studiet er lagt opp med undervisning i VIRTUELT KLASSEROM slik at du kan sitte hjemme din egen stue og følge undervisningen.
Utdanningen passer for deg som har fullført og bestått videregående opplæring som helsefagarbeider, omsorgsarbeider, hjelpepleier, portør, ambulansearbeider, helsesekretær, barne- og ungdomsarbeider eller aktivitør og har lyst til å fordype deg innen psykisk helsearbeid er dette utdanningen for deg.
Har du lang relevant erfaring (5 år eller mer) kan du også søke.
Du kan velge om du vil fordype deg i psykisk helse hos voksne, eller barn og ungdoms psykiske helse.
Psykiske vansker eller lidelser kan ramme mennesker i alle aldergrupper og i alle lag av befolkningen. Det regnes at halvparten av Norges befolkning får psykiske vansker eller lidelser i løpet av livet. Hvordan disse problemene viser seg variere fra person til person avhengig av livssituasjon og omfang.
Myndighetene og fagmiljøer ønsker økt satsninger på dette området. Derfor vektlegger denne utdanningen å opparbeide kompetanse i ulike psykiske problemer og lidelser, tilbud til hjelpetrengende, forebyggende helsearbeid i forhold til målgruppen samt behandling og kommunikasjon med andre faggrupper og brukere, og deres nettverk.
Utdanningen skal i hovedsak gi studenten kunnskap om og innsikt i ulike psykiske problemer og lidelser. Opptakskrav for studiet er samtidig:
Utdanningen er NOKUT godkjent og tilbys som dagstudium over 1,5 skoleår med undervisning 1 dag (tor.) pr. uke fra feb. 2022 – juni 2023. I tillegg kommer praksisgjennomføring med 350 timer.
Søknadene blir behandlet i den rekkefølgen de kommer inn. For å sikre deg en studieplass kan det være lurt å søke så fort som mulig. Vi gleder oss til å se deg!
NB! I søknadsskjemaet står det at påmeldingen er bindende. Hver enkelt søknad blir gjennomgått og de som kvalifiserer vil få tilbud om studieplass. Først når du har takket Ja til studieplass er påmeldingen/søknaden bindende.
Emne 1: Felles grunnlag for fagskoleutdanning i helse- og sosialfagene
Dette emne tar blant annet for seg:
Emne 2: Grunnlagstenkning og lovverk
Dette emne tar blant annet for seg:
Emne 3: Teori og arbeidsmåter
Dette emne tar blant annet for seg:
Emne 4: Kommunikasjon og samarbeid, utvikling og øvelse av relasjonskompetanse
Dette emne tar blant annet for seg:
Emne 5: Praksis
350 timer praksis med påfølgende praksisoppgave.
Emne 6: Fordypning
Fordypningsoppgave med selvvalgt fordypningstema, enten rettet mot voksne, eller mot barn og ungdom. Eksamen med individuell muntlig høring med utgangspunkt i fordypningsoppgaven.
En fagskoleutdanning er en høyere yrkesfaglig utdanning. Utdanningene er godt tilpasset arbeidslivets behov og er både yrkesrettede og praksisrelaterte. AOF Østfold har aktuelle fagskoletilbud rettet mot voksne med fullført videregående skole eller erfaring fra yrkeslivet. Utdanningene gir kompetanse som kan tas i bruk direkte og er tilrettelagt slik at du kan kombinere studier og jobb.
Fagskoleutdanninger går over et halvt til to år og gir studiepoeng og vitnemål ved fullført utdanningsløp. En fagskoleutdanning på 60 studiepoeng gir gradsbetegnelsen «fagskolegrad».