Skriv til oss
© 2020 Viken kompetanse – AOF Østfold
Nettsiden er utviklet av Fredrikstad Webdesign AS
Fagskoleutdanningen Spesialpedagogikk og flerkulturelt arbeid er GRATIS og gir 60 studiepoeng.
Du som jobber i barnehage, SFO eller skole møter daglig barn og unge med en annen kulturell bakgrunn eller barn og unge som har behov for et tilrettelagt tilbud. Dette krever at du har kunnskap om hvordan du skal legge til rette for at hvert barn blir møtt med respekt og får den hjelpen de har behov for. Fagskole Spesialpedagogikk og flerkulturelt arbeid gir deg den kompetansen som er nødvendig for å skape forståelse for ulikheter hos barn og unge.
Studiet er lagt opp med undervisning i VIRTUELT KLASSEROM slik at du kan sitte hjemme din egen stue og følge undervisningen.
Fagskoleutdanningen Spesialpedagogikk og flerkulturelt arbeid er for deg som har fagbrev innen helse- og oppvekstfag, eller relevant yrkeserfaring (5år eller mer) og som ønsker å videreutdanne deg.
Utdanningen passer for deg som jobber med barn og ungdom, aktivitør, helsefagarbeider, hjelpepleier eller omsorgsarbeider og som har et ønske om å være med i prosessen hvor det planlegges og iverksettes tiltak for barn og ungdom med tilretteleggings- og/eller inkluderingsbehov.
Utdanningen vil gi deg økt kunnskap om og innsikt i pedagogisk tankegang, spesialpedagogikk og flerkulturell forståelse. Den gir også grunnleggende kunnskap om funksjons– og lærevansker, mangfold og felleskap med vekt på flerkulturell pedagogikk, migrasjonsrelaterte utfordringer, spesialpedagogiske tiltak for barn og unge med ulike funksjonshemminger, samt økt kunnskap om kommunikasjon, etikk og menneskesyn.
Utdanningen gir deg også en unik sjanse til å lære mer om hvordan man gjennom mangfold og fellesskap kan skape et inkluderende samfunn.
Utdanningen skal i hovedsak gi økt kunnskap om og innsikt i pedagogisk tankegang og spesialpedagogikk. Opptakskrav for studiet er samtidig:
Utdanningen er NOKUT godkjent og tilbys som deltidsstudium over 2 år. Det tilsvarer en normert studietid på 1 år. Det legges opp med 1 undervisningskveld pr. uke og 1 lørdag ca. hver 6. til 8. uke
Søknadene blir behandlet i den rekkefølgen de kommer inn. For å sikre deg en studieplass kan det være lurt å søke så fort som mulig. Vi gleder oss til å se deg!
NB! I søknadsskjemaet står det at påmeldingen er bindende. Hver enkelt søknad blir gjennomgått og de som kvalifiserer vil få tilbud om studieplass. Først når du har takket Ja til studieplass er påmeldingen/søknaden bindende.
Emne 1: Generell innføring i spesialpedagogikk og flerkulturelt arbeid
Dette emne tar blant annet for seg:
Emne 2: Grunnleggende kunnskap om de vanligste gruppene av funksjons- og lærevansker
Dette emne tar blant annet for seg:
Emne 3: Mangfold og fellesskap med vekt på flerkulturell pedagogikk i et inkluderingsperspektiv
Dette emne tar blant annet for seg:
Emne 4: Spesialpedagogiske tiltak for barn og unge med ulike funksjonshemninger
Dette emne tar blant annet for seg:
Emne 5: Praksis
350 timer praksis med påfølgende praksisrapport. Praksis kan gjennomføres på egen arbeidsplass hvis den er relevant for studiet eller som tradisjonell utplassering på annen arbeidsplass.
Emne 6: Fordypning
Fordypningsoppgave med selvvalgt fordypningstema. Eksamen med individuell muntlig høring med utgangspunkt i fordypningsoppgaven.
En fagskoleutdanning er en høyere yrkesfaglig utdanning. Utdanningene er godt tilpasset arbeidslivets behov og er både yrkesrettede og praksisrelaterte. AOF Østfold har aktuelle fagskoletilbud rettet mot voksne med fullført videregående skole eller erfaring fra yrkeslivet. Utdanningene gir kompetanse som kan tas i bruk direkte og er tilrettelagt slik at du kan kombinere studier og jobb.
Fagskoleutdanninger går over et halvt til to år og gir studiepoeng og vitnemål ved fullført utdanningsløp. En fagskoleutdanning på 60 studiepoeng gir gradsbetegnelsen «fagskolegrad».