Skriv til oss
© 2020 Viken kompetanse – AOF Østfold
Nettsiden er utviklet av Fredrikstad Webdesign AS
Fagskoleutdanningen Kreftomsorg og lindrende pleie er GRATIS og gir 60 studiepoeng.
Innen kreftomsorg og lindrende pleie er det viktig at helsepersonell innehar dybdekompetanse innen fagområdet for å kunne ivareta forebyggende, behandlende, lindrende og rehabiliterende funksjoner. Gjennom å tilegne deg spisskompetanse på dette området bidrar du inn i dette viktige arbeidet.
Studiet er lagt opp med undervisning i VIRTUELT KLASSEROM slik at du kan sitte hjemme din egen stue og følge undervisningen.
Utdanningen er for deg som har fagbrev som omsorgsarbeider, helsefagarbeider, hjelpepleier eller aktivitør, eller for deg med lang relevant praksis (5år eller mer), Utdanningen passer spesielt for deg som vil lære om kreftomsorg og lindrende pleie, og som ønsker mer kompetanse på å gi omsorg i livets siste fase.
Det er en nasjonal målsetting at Norge skal bli et foregangsland for gode pasientforløp. Når det gjelder kreftpasienter skal disse oppleve helhetlige, godt koordinerte og sammenhengende forløp av høy kvalitet, samt få en mer aktiv rolle i egen behandling. Kreftpasienter som har behov for det, skal få tilbud om rehabilitering som en integrert del av forløpet, både i spesialisthelsetjenesten og i kommunene. Pårørende skal sikres god oppfølging og veiledning, og det skal legges vekt på oppfølgingstiltak og informasjon til barn og unge som er pårørende til kreftpasienter (Helse – og omsorgsdepartementet 2018).
Det er derfor viktig at ansatte i helsesektoren som møter eller vil møte pasienter og pårørende i alle aldre og i ulike faser av sykdomsforløpet tilegner deg spisskompetanse innen kreftomsorg og lindrende pleie.
Utdanningen gir deg denne viktige kompetansen. Du får kunnskap om kreftsykdommer og behandlingsformer, rehabilitering, forebyggingsarbeid og pårørendearbeid samt oppøver evne til å kunne håndtere sorg- og krisesituasjoner.
Utdanningen er NOKUT godkjent og tilbys som deltidsstudium over 1,5 år på dagtid (mandag). Det tilsvarer en normert studietid på 1 år. Det legges opp med undervisning 1 kveld pr. uke, onsdager. I tillegg kommer praksisgjennomføring med 350 timer.
Søknadene blir behandlet i den rekkefølgen de kommer inn. For å sikre deg en studieplass kan det være lurt å søke så fort som mulig. Vi gleder oss til å se deg!
NB! I søknadsskjemaet står det at påmeldingen er bindende. Hver enkelt søknad blir gjennomgått og de som kvalifiserer vil få tilbud om studieplass. Først når du har takket Ja til studieplass er påmeldingen/søknaden bindende.
Emne 1: Felles grunnlag for fagskoleutdanning i helse- og sosialfagene
Dette emne tar blant annet for seg:
Emne 2: Kreftsykdommer og behandlingsformer
Dette emne tar blant annet for seg:
Emne 3: Rehabilitering
Dette emne tar blant annet for seg:
Emne 4: Lindrende omsorg ved livets slutt
Dette emne tar blant annet for seg:
Emne 5: Praksis
350 timer praksis med påfølgende praksisrapport. Praksis kan gjennomføres på egen arbeidsplass hvis denne er relevant for studiet, eller som tradisjonell utplassering på annen arbeidsplass.
Emne 6: Fordypning
Fordypningsoppgave med selvvalgt fordypningstema. Eksamen med individuell muntlig høring med utgangspunkt i fordypningsoppgaven.
En fagskoleutdanning er en høyere yrkesfaglig utdanning. Utdanningene er godt tilpasset arbeidslivets behov og er både yrkesrettede og praksisrelaterte. AOF Østfold har aktuelle fagskoletilbud rettet mot voksne med fullført videregående skole eller erfaring fra yrkeslivet. Utdanningene gir kompetanse som kan tas i bruk direkte og er tilrettelagt slik at du kan kombinere studier og jobb.
Fagskoleutdanninger går over et halvt til to år og gir studiepoeng og vitnemål ved fullført utdanningsløp. En fagskoleutdanning på 60 studiepoeng gir gradsbetegnelsen «fagskolegrad».